joi, 21 aprilie 2011

Should it be like this?..

Am cautat un motiv pentru care as continua sa scriu.Am atatea de spus insa nu stiu cu ce ar schimba asta.Lumea ramane la fel.Pasesc,calca,injura,tipa,plang,fura,ucid,se manifesta ciudat.Orice as face nu se schimba nimic.Ma gandeam ca este o problema de atitudine din partea mea.Am incercat sa mi-o schimb.Am inceput cu lucrurile marunte,am evitat sa tin bani in mana (desi nu-s importanti absolut deloc pentru mine recunosc..sunt necesari),am facut economie de lumina,apa crezand ca voi proteja mediul si lumea in care traim si in ultimul rand am incercat sa respect cu strictete traditiile sarbatorilor pascale.
Stiu ca eu eram aia care am spus ca primesc optimismul cu bratele deschise.Insa astazi nu am aceeasi dorinta.Prefer sa adopt o atitudine plina de framantari si intrebari.As vrea sa stiu motivele tuturor lucrurilor care se intampla in jurul meu cu sau fara voia mea.Imi doresc sa inteleg defapt sa accept lumea asta murdara dar nu pot domnule.Nu pot sa stau cu mainile in san.Din aceasta cauza relatiile de ,,prietenie" s-au redus considerabil pentru ca NU MAI AI CU CINE.
Vreau sa-ti marturisesc faptul ca am ajuns atat de mult sa urasc lumea in care traim deoarece am simtit pentru un moment ca sunt unul dintre acei oameni care merg pe strada nepasatori,rupti de lume si lipsiti de inima cand vad un om in suferinta,un amarat.Nu-mi place sa ma laud si sa spun dinainte ca ,,da..as face eu aia..le-as face pe toate" insa sunt realista ca nu pot sa fac ce-mi doresc,nu pot face ceva sa schimbe lumea aceasta.Puterea sau mai degraba intentia,elanul meu e infim ca sa realizez o schimbare.Nu-i critic si as prefera sa nu comentez despre oamenii din politica pentru ca sunt niste oameni care-i cunosc doar de pe o sticla.Nu am schimbat niste idei generale.Nu dau vina pe ei,dau vina pe om in general..si implicit..pe mine.Noi trebuie sa ne schimbam atitudinea nu un amarat de regim.Ideile noastre trebuie sa fie inedite,sa aduca un beneficiu omenirii si automat se va schimba si ,,regimul". Probabil crezi ca e un subiect extra epuizat dar trebuie sa facem ceva ! Nu mai vreau caini vagabonzi,nu mai vreau copii cersind pe la colturi,cu dezabilitati.Vreau sa dispara lupta dintre clasele sociale.Vreau sa fim egali cu totii si sa ne insusim anumite maniere.Hai sa nu mai cheltuim aiurea banii.Noi determinam scumpirea lucrurilor,a bunurilor etc.Totul porneste din interior.
Sa-ti dau un exemplu cu interiorul asta.Acum 5 ani am avut o depresie.Fireste ca mi-a fost greu s-o uit si sa trec peste.Nu vroiam sa vad pe nimeni.Nu puteam sa relationez.Se crease un baraj intre mine si restul: ai mei,fratele,prietenii,bunicii.M-am ascuns foarte bine de ai mei de teama ca nu ma inteleg.Si unde crezi ca a cautat Dana intelegere? in prieteni. Mare greseala ! :) stiu.Am cautat neincetat acel ajutor de a invinge dificultatea aceea in comunicare.Simteam nevoia de o afectiune,de liniste si rabdare.Insa n-am gasit toate acestea.M-a durut pentru ca nu ma simteam in stare sa fac totul singura.Era prea greu.Timp de 2 saptamani jumate am incercat sa ma adun,sa-mi revin,sa ma incurajez.Am cautat in mine ceva bun si am luptat sa-l scot la suprafata.Am gasit bunatate,blandetea,bunavointa,rabdarea,ambitia,toate acestea contribuind la semi-personalitatea mea (caci mai am foarte multe de invatat).Asa ca trebuie noi cu noi insine sa stam de vorba,sa reflectam mai mult asupra acestor lucruri si sa nu mai fim asa indiferenti,reci precum statuia lui Eminescu atat de neingrijita si uitata de lume,atat de rai.. de ce asa? A! si cel mai important! Nu trebuie DOAR sa reflectam! trebuie sa si REACTIONAM! Nu mi-a placut niciodata fizica dar unele parti sunt de-a dreptul adorabile :)) Cum era? Când un corp acționează asupra altui corp cu o forta (numită forta de actiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forta (numită forta de reactiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar. Principiul al 3lea al mecanicii enuntat de Sir Isaac Newton ! Deci F1=reflectarea gandului iar F2=reactia/impulsul/puterea/determinarea gandului :) legea spune ca fortele sunt egale deci rezultatul trebuie sa fie pe masura dorintelor tale.Daca iti doresti cu adevarat sa schimbi ceva (un intreg) probabil ca nu ai puterea sa schimbi tot dar ceva tot schimbi :) si putin cate putin..de la fiecare..daca ar face fiecare asta ar fi minunat.Din pacate nu toti vor asta.Unii vor sa ramana in hamac si sa se legene toata viata.Altii alearga desculti inclestati de cioburi de sub pamantul mult ravnit si obositi de frig iar acestia nu cuvanta mai nimic.Eu sper ca sunt mai multi desculti pe lumea asta decat cei care se leagana in hamac vesnic.
Dar chiar asa trebuie sa fie? :) Finally I`ve done something..but not everything.

Un comentariu:

  1. Multumesc.Foarte frumoasa asemanarea. :d
    Evoluam atat de rapid dar in zadar..
    Viata e mai interesanta atunci cand lupti pentru ea,lupti sa-ti fie bine.E o mare pierdere s-o lasi sa-ti fuga prin fata ochilor..

    RăspundețiȘtergere