marți, 13 decembrie 2011

Emotie de vacanta

Desi iarna nu s-a instalat asa cum mi-as fi dorit, repeziciunea ultimelor zile de scoala ma conduc catre o bucurie: vacanta. Voi avea mult timp liber in care sa ma distrez, sa-mi fac planuri pentru viitor, sa evadez din agitatia cotidianului, sa-mi ordonez gandurile, sa-mi luminez mintea si viziunea catre viitor, sa-mi curat sufletul, sa daruiesc celor dragi tot ce este mai bun si mai frumos si sa-i fac fericiti, sa le zambesc copiilor care imbratiseaza entuziasmati cutii mari si colorate, cu fundite stralucitoare, imbujorati de frig. Voi avea timp sa fac multe lucruri si traiesc a nu stiu cata oara emotia vacantei de iarna..
In ciuda faptului ca nu voi avea nimic sub brad, ma voi bucura impodobindu-l si admirandu-i prospetimea dupa atatia ani.Avand in vedere ca nametii ocolesc acest inceput de emotie, gerul de afara ma indeamna sa vizionez seara de seara cate un film si sa savurez din cand in cand cate un pahar de vin.Cu toate ca atmosfera din camin nu este tocmai armonioasa, sufletul tanjeste dupa cateva colinde cantate din suflet si amintirile consolidate pe parcursul anilor.
Desi lumea se grabeste sa cumpere de-ale gurii si sa ofere cadouri de sarbatori, acest lucru nu ma mai deranjeaza.Asta pentru ca nu sunt o persoana materialista si nu am mania cumparaturilor inutile.Nu mai tanjesc dupa posibilitati si nu ma mai plang de neputinte.Te poti bucura si poti petrece frumos desfacand o portocala alaturi de cei dragi, poti vorbi cinci ore cu cel mai bun prieten, poti da drumul mai tare la muzica si sa dansezi pana nu mai poti, poti scrie o scrisoare persoanei cu care ai vrea sa fii si o iubesti, poti alege cateva ingrediente la intamplare din dulap si sa experimentezi, poti alerga tarmul intreg cu castile-n urechi chemand pescarusii si bucurandu-te, mai apoi, de apus.
Chiar daca esti singur sau cu cineva lucrurile acestea le poti face oricum.Trebuie doar sa stii sa te bucuri de ele, sa stii sa te binedispui indiferent unde esti si cu cine.Amintirile raman oricum la tine.Nu ti le poate lua nimeni.E posibil ca cineva sa te ajute sa le uiti pe cele neplacute si sa creezi altele mai frumoase.
Indiferent ce posibilitati ai, e bine sa-ti doresti sa faci multe lucruri frumoase.Nu este necesar sa platesti mult desi o haina care e la moda este scumpa.Poti alege anul acesta o haina simpla din garderoba ta.Si nu conteaza daca e subtire si nu te incalzeste.Exista cel putin alt lucru din casa care-ti incanta privirea si iti incalzeste sufletul.O amintire,un gand,o persoana.. Trebuie sa vrei sa cauti,sa privesti lucrurile astfel.
Asadar lasa sa iasa din tine emotia vacantei care se apropie cu pasi mici dar siguri.Bucura-te de fiecare moment.Nu lasa sa treaca frumosul pe langa tine.Chiar daca nu ai cu cine sau unde sa petreci aceasta perioada, ia-te singur si porneste in calatoria unui vis de iarna..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu